V času

kolekcija-2016-header-05

2015

DSC_4756

LJUBLJANSKI BRIVEC

Septembra smo v Grand hotelu Union poskrbeli, da so si gospodje od zadovoljstva privihali brke ali pogladili brado.
Brez dlake na jeziku smo odprli težko pričakovanega Ljubljanskega brivca, s katerim je moška srenja končno dobila svoj kotiček za kultivacijo obraznega okrasja. Med pogovorom z izostreno ekipo vrhunskih brivskih mojstrov smo si dobro nabrusili jezike, si privoščili kosmato šalo ali dve in pobliže spoznali starodavno brivsko obrt ter izjemno izkušnjo edinega Ljubljanskega brivca.

immune_IMG_1559

IMMUNE

IMMUNE se distancira od sedanjosti in se močno navezuje na smernice striženj, barvanj in spenjaj, ki so vladale na prelomu 90-ih. Izpostavljeni so prameni, ki premišljeno razporejeni tvorijo estetsko dovršeno celoto. Vnovič so na pohodu zelo vidni detajli, ki jih lahko začinimo z divjimi prelivi. Njihova pastelnost pričara prvinsko naravnost in raztaplja iluzijo ločenosti. Striženja poudarjajo volumen in gostoto ter, tu pa tam, asimetrijo za popestritev. Zelo uporaben je sodoben paž, ki je s svojo polnostjo dobrodošel celo za dolge frufruje. Vse linije so lahkotno mehke s polnimi zunanjimi robovi, ki pa se strogo izogibajo resastim zaključkom. Enostavne spete frizure izhajajo iz čopa, ki prepognjen in tupiran tvori zelo poln "Bun style" ter se imenitno dopolnjujejo s prameni na obrobnih delih …
Medtem, ko so pred leti mnogi menili, da je zlata doba modne industrije že minila, so devetdeseta znova presenetila. IMMUNE v modni prostor vstopa z istim namenom - da preseneti, navduši in osvoji. Da ga sprejmemo, kot nekaj tako poznanega, a hkrati tako nenavadnega. Da svoj imunološki spomin na predhodno srečanje z modno ero naravnamo na popolnoma nov asimptomatski sistem - IMMUNE.

Obišči kolekcijo

2014

tomaz_turk_IMG_3760c_rgb

MYTH

V času oživljanja preteklosti, ko modne piste zavzemajo interpretacije stilskih ikon, ko kultni filmi doživljajo predelave, ko je preteklost skorajda tako pomembna kot prihodnost, se je tudi Mič Styling Art Team ozrl nazaj, na izkušnje 17-ih let, ter osnoval aktualno kolekcijo Myth. Na krilih mitičnih podob njihovih začetkov iz zgodnjih 90-ih let prejšnjega stoletja, so na novo definirali barvanje in striženje las, s katerim so na začetku kariere v salone privabili množice. Pri barvah so se tokrat odločili za naravne tone, s svetlejšimi prameni, medtem ko pri striženju ostajajo zvesti natančnosti ter tehnični dovršenosti, ki jim omogoča razkošno gibanje las v asimetrični liniji. Zgodovina Mič Styling Art Teama je zagotovo mitska zgodba o uspehu in kolekcija Myth je posvečena prav temu – mitu o rasti, napredovanju in želji po več.

Obišči kolekcijo

1618107_360512254127090_5803378711085817686_o

KREATIVNO ZAVETJE

18. novembra je minilo 20 let odkar domujemo na Kongresnem trgu. Ravno tukaj se rojevajo ideje ter porajajo želje in ravno tukaj se kujejo načrti kako naprej. "Treba je gledati naprej, iskati nove izzive, snovati nove trende. Treba je rasti in se razvijati,” so prepričani člani Mič Styling Art Teama. Vstopite v prostor neskončnih možnosti na Kongresnem trgu.

2013

flair_18

FLAIR

Edinstvena privlačnost. Pridih elegance. Vonj sladkosti. Nova Mič Styling kolekcija - FLAIR. Edinstveni odtenki vedno elegantnih blondink, ki nam omogočajo spogledovanje z nostalgijo ter nam istočasno ponujajo možnost flirtanja s prihodnostjo. Vrhunsko dodelane tehnike barvanja in striženja, ki poudarjajo naravno veščino, instinkt, občutek za kreiranje elegance, estetike, večnosti. FLAIR je tisti sladki vonj, ko se v ravno pravšnji kombinaciji pomeša okus spominov ter vizija prihodnosti. 

1398555_525172747578261_1002525504_o

NOVA PRILOŽNOST ZA UČENJE

27. novembra smo uradno otvorili prvo mednarodno Mič Styling Paul Mitchell frizersko šolo, ki z edinstvenim pedagoškim procesom izobražuje bodoče profesionalce za kompetentno, ustvarjalno in uspešno delovanje v storitvenem sektorju lepotne industrije. Mlada, a zelo izkušena ekipa vrhunskih frizerjev Mič Stylinga, učiteljev ter strokovnih zunanjih sodelavcev izvaja verificiran vzgojno izobraževalni program za pridobitev srednje poklicne izobrazbe za frizerje in omogoča dodatno praktično izobraževanje za frizerje. Šola ima dve učilnici in 19 delovnih mest, poseben prostor za pravo pomirjujočo izkušnjo umivanja glave, živahen bar za barvne navdušence in prodajni kotiček za nego las na domu.

2011

young_stars_9

YOUNG STARS

Screen Shot 2015-10-21 at 15.42.06

DVE DESETLETJI PRESEŽKOV

Dvajset let uspešnega dela Mič Stylinga je več kot dober razlog za zabavo in praznovanje, a Mič ga je zaznamoval na svoj način. Najprej z osebno zahvalo vsem svojim zaposlenim in s škarjami zanje za nove ustvarjalne navdihe, nato pa s skupno odločitvijo celotne ekipe, da je veselje večje, ko ga deliš. Denar smo tako namesto za praznovanje raje namenili v dobrodelne namene.

2012

indigo_14

INDIGO

Kitsch-Nitsch-Young-Mic-Styling-1

NAPAD MLADOSTNIŠKE ENERGIJE

”Mladi smo udarni, ne preudarni. Energija iz nas drvi. V vse smeri! Svežina je vrlina, skok v neznano način učenja. Preizkušamo pravila in prestavljamo meje. Smo akcija, ne reakcija!” Tako se vidijo mladi frizerji YMS – Young Mič Styling, ki predstavlja kreativen prostor za mlade in mlade po srcu.

Najnovejši modni trendi, sodobne tehnike striženja, drugačen ambient in sproščeno vzdušje.

Skočite v neznano in se jim pridružite v Ljubljani na Igriški ulici in v Cityparku. Za interier salonov YMS je poskrbel dvojec Kitsch-Nitsch.

2009

539680_207503922761258_1178701135_n

EDINSTVENO DOŽIVETJE

V sredo, 2. decembra, je na Kongresnem trgu v Ljubljani odprl svoja vrata prenovljen frizerski salon Mič Styling, ki je prevetril koncept storitve, ki je usmerjena v še večje zadovoljstvo strank. Barvanje las po novem poteka za mizo in ne pred ogledalom. Tudi umivanje las ni več kar je bilo, saj ponuja tretmaje z nadvse udobnimi masažnimi stoli. Prostori za pranje las, striženje in barvanje so med seboj ločeni, vzdušje pa nadgrajujejo izbrane dišave, glasba in osvetlitev.

2007

mic2

preMIČen STYLING

Mini in Mič Styling kot trend urbane mode.
Leta 1959 je bil Mini avtomobil za gospodinje, danes pa prestižni modni dodatek. Na mestnih ulicah ga boste prepoznali po napisu preMIČen styling. Kultni avto z vrhunskimi frizerji ustvarja svojevrstno sinergijo; mično in premično.

1997

2013-12-1810.49.00

V ZNANJU JE MOČ.

Najprej smo se zgledovali po tujcih, a kmalu spoznali, da je kopiranje treba zamenjati z izvirno ustvarjalnostjo oziroma dobrimi zamislimi. Leta 1997 smo svoji dejavnosti namenili 350 kvadratnih metrov v hiši v Židovski ulici v stari Ljubljani, kjer smo z Mič Styling Akademijo na novo definirali frizersko stroko.

1994

BeFunky_null_2.jpg

V SREDIŠČU

Mič je vedno verjel v mlade in prepričan je, da jim je treba dati priložnost. Z njegovo mlado ekipo je rastel tudi Mič Styling. Leta 1994 smo osupnili meščane glavnega mesta in odprli prvi eksluziven salon v samem središču Ljubljane.

1991

Screen Shot 2015-10-21 at 12.01.01

VSE SE ZAČNE S PRVIM KORAKOM.

Ko je delal v frizerskem salonu pri mami, je vstajal ob petih zjutraj.
Pomagal je prati lase, pometal in čistil salon, nato pa se učil.
Ob pomoči staršev je Mič leta 1991 odprl svoj prvi salon na Viču.

Mič meni, da odpreti vrata frizerskega salona ni težko, teže ga je dobro voditi in obdržati: "Od vsega dela, ki ga imam, še vedno najraje strižem. Če ne delaš z ljubeznijo in nisi ustvarjalen, preprosto ne uspeš."

...